Is Tissot een goed merk?

Tissot komt oorspronkelijk uit Zwitserland en net als alle horlogemerken uit Zwitserland kunt u verzekerd zijn van betrouwbaarheid en prestaties. In tegenstelling tot zijn Zwitserse tegenhangers, produceert Tissot meestal hoogwaardige en betaalbare horloges die minder dan $ 1.000 kosten. Het horlogemerk van Tissot is absoluut een van de meest gerespecteerde Zwitserse merken op de markt.

Het bedrijf werd in 1853 in Zwitserland opgericht door Charles-Félicien Tissot en zijn zoon, Charles-Émile Tissot. Sinds 1983 is Tissot een dochteronderneming van de Swiss Swatch Group.

U zult waarschijnlijk zien dat het merk Tissot vooral wordt gebruikt voor alpineskiën. De eerste keer dat Tissot verscheen als officiële tijdwaarnemer in 1938 voor een downhill ski-race en vervolgens als officiële tijdwaarnemer voor internationale kampioenschappen zoals ijshockey, wielrennen, racen, schermen enzovoort.

Naast het produceren van horloges, staat Tissot bekend om zijn nieuwste ontwikkeling van nauwkeurige tijdregistratie voor specifieke evenementen, zoals het plaatsen van sensoren op fietsen en track die vervolgens met elkaar worden verbonden door computers om realtime prestatiegegevens weer te geven.

Maakt Tissot goede horloges?


Tissot maakt niet alleen goede horloges, maar ook betaalbare. Geen echt Zwitsers merk kan zelfs maar in de buurt komen van de prijs van Tissot als het gaat om zijn hoogwaardige horloges. Tissot heeft dit voornamelijk mogelijk gemaakt dankzij de efficiënte productie en het feit dat het deel uitmaakt van de Swatch Group.

Swatch Group is een enorm Zwitsers conglomeraat dat tal van merken bezit – merken zoals Omega, Longines en Blancpain. En merken die tot de Swatch Group behoren, zullen de voordelen hebben van lage productiekosten terwijl de hoge Zwitserse horlogekwaliteit behouden blijft.

Om de zaken in perspectief te plaatsen: een Tissot horloge wordt meestal tussen de 200 en 1000 euro verkocht, maar de kwaliteit van het horloge ligt veel hoger dan deze prijs.