De oorsprong van suède handschoenen

Suède handschoenen zijn een soort handschoenen gemaakt van dierenhuid. Omdat het de onderkant van leer gebruikt, maakt het suède zachter dan de rest van het leer. Het beste suède materiaal is suede dat afkomstig is van schapenleer. Schapenhuid is zo verwerkt dat het zacht en vezelig van structuur is. Maar niet alleen schapenvacht, kalfsleer, hertenleer en zelfs varkensleer kunnen worden gebruikt om suède te maken. Suède zelf komt uit de Franse taal wat “zweedse handschoen” betekent. Suède wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan artikelen, zoals schoenen, handschoenen, jassen en zelfs tassen. Suède handschoenen worden vaak in de winter gebruikt. Suède handschoenen beschermen de handen tegen de kou.

Kenmerken van suède handschoenen

Handschoenen van echt suède zijn niet waterdicht omdat het materiaal niet water- en oliebestendig is, waardoor het er gemakkelijk vies uitziet. Maar nu zijn er stoffen ontstaan ​​die de vorm en textuur hebben die op suède lijken. Dit faux suède is waterafstotend, wasbaar en makkelijk op te vouwen. De prijs van echt suède is zeker veel duurder dan kunstsuède. Echt suède is echter zachter en ziet er luxer uit dan kunstsuède. Suède handschoenen kunnen gecombineerd worden met dieren bont. Veren accenten geven de indruk van glamour en elegantie.

Hoe zorg je goed voor suède handschoenen?

Om ervoor te zorgen dat suède handschoenen lang meegaan, moeten we weten hoe we ze goed moeten verzorgen. Omdat suède gemakkelijk water opneemt, moeten we een waterafstotende spray hebben. De manier om het te gebruiken is door het suède oppervlak met deze vloeistof te besproeien. Als het is blootgesteld aan water, neem dan een droge handdoek of tissue en druk zachtjes op het natte gedeelte. Ondertussen, als onze suède handschoenen worden bespat met olie, kunnen we voldoende zuiveringszout op het oppervlak van de handschoenen nemen, het dan een paar uur laten staan ​​en het dan borstelen met een speciale suèdeborstel.