Hoe u uw kennis vergroot over beleidsbeïnvloeding

Training werk

Ik wilde graag mijn kennis vergroten over beleidsbeïnvloeding. Mijn concurrent was al in zee gegaan met een public affairs & lobbyadviesbureau. Ik dacht er zelf ook over na om zo’n bureau in te schakelen. Echter wilde ik eerst meer kennis en competenties vergaren over beleidsbeïnvloeding. Het is een erg ingewikkeld onderwerp. Als ik een bedrijf inhuur, wil ik wel íets weten over hun specialisme.

Traing op het werk

Trainingen op maat

Daarom heb ik besloten om een training te volgen bij Public Matters. Zij zijn ook een public affairs & lobbyadviesbureau. Hun ervaren trainers ontwikkelen en verzorgen trainingen op maat. Maar ook workshops en leerprogramma’s bieden ze aan. De trainingen, workshops en leerprogramma’s gaan over het brede vak van public affairs, politieke communicatie en persoonlijke effectiviteit.

De werkwijze: professionaliteit, betrokkenheid en enthousiasme

De werkwijze van Public Matters kenmerkt zich volgens het bureau door professionaliteit, betrokkenheid en enthousiasme voor het vak. De trainers maken gebruik van actueel opgebouwde praktijkkennis en putten uit eerder opgedane werkervaring in de politiek, het bedrijfsleven of bij maatschappelijke organisaties. Na afloop van een training, workshop of leerprogramma belooft Public Matters dat deelnemers beschikken over één of meerdere van de volgende kennis en competenties:

  • Inzicht in de formele en informele werking van de besluitvormingsprocedures en politiek/ambtelijke structuren op lokaal, nationaal en/of Europees niveau.
  • Inzicht in het krachtenveld en kennis van de basics van stakeholder- en omgevingsmanagement: hoe werkt u samen en genereert u draagvlak?
  • Kennis van concrete tools, tips & tricks voor de ontwikkeling van een uniforme, integrale en planmatige strategische Public Affairs aanpak.
  • Praktische skills en vaardigheden t.b.v. overtuigen, het creëren van draagvlak en samenwerking.
  • Inzicht in effectieve politieke communicatie: de kracht van media, taal, argumenten en framing.
  • Ervaring met de integratie van social media in public affairs- en lobbycampagnes.

Public Matters

Positief verrast

Inmiddels heb ik de succesvol training afgerond. Ik heb mijn kennis vergroot over beleidsbeïnvloeding en ik beschik nu inderdaad over bovenstaande competenties. Ik vond de training erg interessant en ik ben positief verrast over Public Matters. Ik ben zelfs zo enthousiast geworden dat ik het public affairs & lobbyadviesbureau heb ingeschakeld! Ik kijk erg uit naar onze samenwerking.

Public Matters Adres: Bezuidenhoutseweg 101, 2594 AC Den Haag Telefoon: 070 304 6499 Provincie: Zuid-Holland